Ρεύμα: Οι νέες χρεώσεις των προμηθευτών – Στα 0,486 ευρώ το τιμολόγιο της ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Οι νέες χρεώσεις των προμηθευτών – Στα 0,486 ευρώ το τιμολόγιο της ΔΕΗ
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο σύστημα τιμολογήσεων των καταναλωτών με κυμαινόμενες συμβάσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο σύστημα τιμολογήσεων των καταναλωτών με κυμαινόμενες συμβάσεις ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της ρύθμισης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την απόσυρση των ρητρών αναπροσαρμογής.

Οι προμηθευτές ξεκίνησαν να ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια, ακολουθώντας το νέο μοντέλο το οποίο στόχο έχει την ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά και την παροχή της δυνατότητας στους καταναλωτές να κάνουν εκ των προτέρων σύγκριση και να επιλέγουν πάροχο.

Όπως εξήγησε ο υπουργός ΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας σε δηλώσεις του την Δευτέρα, από σήμερα οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως τις πραγματικές τιμές καθώς οι πάροχοι έχουν την υποχρέωση να αναρτούν τις τιμές ώστε οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν.

Πριν από λίγο, οι προμηθευτές προχώρησαν στις αναρτήσεις των νέων τιμολογίων. Η ΔΕΗ, η οποία κατέχει μερίδιο 64,39% της αγοράς ανακοίνωσε το νέο τιμολόγιο το οποίο διαμορφώνεται στα 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,245 προηγουμένως, με τη νυκτερινή χρέωση να βρίσκεται στα 0,445 ευρώ. Ο Ήρων έθεσε τιμολόγιο στα 0,495 ευρώ το οικιακό και 0,54 το επαγγελματικό ενώ το τιμολόγιο της Protergia, διαμορφώνεται σε 0,549 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η τιμή της Watt&Volt διαμορφώνεται στα 0,58 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τα τιμολόγια χωρίς πάγιο, στα 0,585€/kWh για το πρόγραμμα zerO+ για όλες τις κατηγορίες πελατών, στα 0,379€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 1 (29,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 20€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών και στα 0,477€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 2 (14,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 10€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών.

Η εταιρεία VOLTON ανακοινώνει τιμολόγια μεσοσταθμικά στα επίπεδα των 0,56 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η εταιρεία Αέριο Αττικής ανακοίνωσε χρέωση 0,484 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι σημερινές ανακοινώσεις γίνονται στο πλαίσιο «απόσυρσης» της ρήτρας, που έχει ήδη νομοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με το νέο μέτρο, οι πάροχοι πρόκειται να ενσωματώσουν στα κυμαινόμενα τιμολόγιά τους όλες τις ανταγωνιστικές επιβαρύνσεις σε μία και μοναδική χρέωση, το μηνιαίο ύψος της οποίας θα ανακοινώνουν στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιδότηση ρεύματος: Στο 90% η απορρόφηση της αύξησης του κόστους για όλους τους οικιακούς καταναλωτές

Ρεύμα: Σήμερα οι χρεώσεις των προμηθευτών για τον Αύγουστο - Αποκαλυπτήρια και των επιδοτήσεων

Ρεύμα: Έσοδα 332 εκατ. από την αγορά για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider