ΗΠΑ: Προσφέρουν αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με παράνομα φορτία στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Προσφέρουν αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με παράνομα φορτία στη Μέση Ανατολή
σημαία των ΗΠΑ
«Οι αμοιβές μπορεί επίσης να μην είναι χρηματικές και να περιλαμβάνουν είδη όπως σκάφη, οχήματα, τρόφιμα ή εξοπλισμό».

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό προσφέρει για πρώτη φορά αμοιβή σε άτομα που παρέχουν πληροφορίες, οι οποίες οδηγούν στη σύλληψη παράνομων φορτίων, όπως παράνομων όπλων ή ναρκωτικών, στα ύδατα της Μέσης Ανατολής, ανακοινώθηκε σήμερα.

Η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (NAVCENT), η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και η οποία καλύπτει στρατηγικής σημασίας θαλάσσιες οδούς όπως η Διώρυγα του Σουέζ και το Στενό του Χορμούζ, ανακοίνωσε πως οι αμοιβές μπορεί να είναι σε μετρητά ή σε είδη, όπως σκάφη.

«Η NAVCENT θα μπορούσε εν δυνάμει να προσφέρει μέγιστη αμοιβή 100.000 δολαρίων για πληροφορίες ή μη θανατηφόρα αρωγή που να υποστηρίζουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ή να οδηγούν τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις σε επιτυχή σύλληψη παράνομων φορτίων όπως παράνομα όπλα ή ναρκωτικά», αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση σε δήλωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.

«Οι αμοιβές μπορεί επίσης να μην είναι χρηματικές και να περιλαμβάνουν είδη όπως σκάφη, οχήματα, τρόφιμα ή εξοπλισμό», προσθέτει.

Στη δήλωση αναφέρεται ένας τηλεφωνικός αριθμός στο Μπαχρέιν, στον οποίο μπορεί να δίνονται οι πληροφορίες, επιπλέον του ιστοτόπου που είναι αφιερωμένος στο πρόγραμμα αμοιβών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Στη δήλωση δεν αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη χώρα ως στόχος του προγράμματος αμοιβών, όμως το Ρόιτερς επισημαίνει πως η εφαρμογή της μπορεί να περιπλέξει τις αποστολές ιρανικών όπλων σε συμμάχους της Τεχεράνης στην Υεμένη, τη Συρία και το Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επικοινωνία Γέλεν με τον αντιπρόεδρο της Κίνας - Στο επίκεντρο η επάρκεια τροφίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider