Ντράγκι: Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις για να σταματήσει η Ρωσία τις εχθροπραξίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις για να σταματήσει η Ρωσία τις εχθροπραξίες
«Ιταλία και Ιαπωνία καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειριών, και τοπικού χαρακτήρα, στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, μετά τη συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Κισίντα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα συνάντηση, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.

«Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις, με στόχο να σταματήσει η Ρωσία τις εχθροπραξίες. Στην συνομιλία μας επαναλάβαμε την απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ιταλία και Ιαπωνία καταβάλλουν προσπάθειες με στόχο την όσο συντομότερη γίνεται επίτευξη εκεχειριών -και τοπικού χαρακτήρα- ώστε να επιτραπεί η απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού και για να ευνοηθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Από την μεριά του, ο Φούμιο Κισίντα πρόσθεσε ότι «Ιταλία και Ιαπωνία εφαρμόζουν, σε μια κοινή προσπάθεια, κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυστηρότητα χωρίς προηγούμενο και ενισχύουν, παράλληλα, την βοήθειά τους προς την Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Μόσχα επιβάλλει κυρώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και σε 62 ακόμα αξιωματούχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider