Forbes: Οι «30 Under 30 Europe» για το 2022 σε αριθμούς - Τρεις Έλληνες στη λίστα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: Οι «30 Under 30 Europe» για το 2022 σε αριθμούς - Τρεις Έλληνες στη λίστα
Οι 300 οραματιστές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο «30 Under 30 Europe» του Forbes για το 2022 συγκέντρωσαν - συλλογικά - περισσότερα από 2 δισ. δολάρια από χρηματοδοτήσεις για τις δραστηριότητες τους. Πάνω

Οι ευρωπαίοι δεν έχουν περάσει «λίγα» τα τελευταία χρόνια, καθώς πάνω που... άρχισαν να συνέρχονται από την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιδράσεις του πολέμου στην ήπειρο.

Οι 300 οραματιστές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο «30 Under 30 Europe» του Forbes για το 2022 επέμειναν στους στόχους τους, στην καινοτομία και συγκέντρωσαν - συλλογικά - περισσότερα από 2 δισ. δολάρια από χρηματοδοτήσεις για τις δραστηριότητες τους. Πάνω από το διπλάσιο ποσό σε σχέση με όσους βρίσκονταν στην αντίστοιχη λίστα του 2021.

Σύμφωνα με το Forbes, ορισμένα από τα ονόματα που συναντά κανείς στον φετινό ευρωπαϊκό κατάλογο «30 under 30» είναι ήδη αναγνωρίσιμα ονόματα, όπως η 27χρονη ηθοποιός Simone Ashley, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στη δημοφιλή σειρά του Netflix, Bridgerton. Ο 22χρονος Khabane (Khaby) Lame, ο δημιουργός με τους περισσότερους ακολούθους στο TikTok (μετά την Αμερικανίδα Charli D’Amelio), ο οποίος συγκέντρωσε 137 εκατομμύρια followers χωρίς να αρθρώσει ούτε μια λέξη.

Από την άλλη, είναι και τα ονόματα που μπαίνουν πρώτη φορά στην λίστα, όπως ο 29χρονος ιδρυτής και CEO της EnteroBiotix, James McIlroy, ο οποίος συγκέντρωσε 23 εκατ. δολάρια από χρηματοδοτήσεις και η 20χρονη δημοσιογράφος Anastasiia Lapatina του Kyiv Independent.

Οι Έλληνες της λίστας

Στον κατάλογο βρίσκονται και τρεις Έλληνες και μία Κύπρια. Συγκεκριμένα:

O Σταύρος Παπαδόπουλος είναι συνιδρυτής της Lendis και εκπροσωπεί την Ελλάδα στον κλάδο της Τεχνολογίας. Η εταιρεία του συγκέντρωσε πρόσφατα 32 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A με επικεφαλής την Keen Venture Partners και την Circularity Capital, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της (συμπεριλαμβανομένου του χρέους) σε περισσότερα από 90 εκατ. δολάρια.

Ο Αλέξανδρος Άνθης βρίσκεται στην κατηγορία «Επιστήμη και Υγεία», χάρη στην start up Veltist, η οποία έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω των 500.000 δολαρίων.

Ενώ η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη είναι η ελληνική παρουσία στην κατηγορία «Τέχνες και Πολιτισμός» με τη βιώσιμη εταιρεία πολυτελών τσαντών Marina Raphael. Όπως αναφέρεται, η εταιρεία λειτουργεί με στόχο τη μηδενική δημιουργία απορριμμάτων και αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις φέτος, στα 2,6 εκατ. δολάρια.

Η λίστα «30 Under 30 Europe» του 2022 σε αριθμούς

  • Τα 27 είναι η μέση ηλικία των φετινών «30 Under 30 Europe»
  • Το 59% αυτών είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές κάποιας εταιρείας

  • Συγκέντρωσαν περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις

  • Οι πόλεις στις οποίες βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία των κορυφαίων συμμετοχών είναι (με σειρά προτεραιότητας), το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Μόναχο, η Μαδρίτη και η Στοκχόλμη.

  • Συνολικά, συγκεντρώνουν περισσότερους από 439 εκατομμύρια ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα.

  • 62 είναι οι ώρες που εργάζονται - κατά μέσο όρο - ανά εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Forbes: 4 Έλληνες στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του 2022 - Πρώτη η Βίκυ Σάφρα, με 7,4 δισ. δολάρια

Forbes: Πλουσιότερος στον πλανήτη για πρώτη φορά ο Έλον Μασκ -Τέσσερις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα

gazzetta
gazzetta reader insider insider