Ρωσία: Έρευνα για παρουσία ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Έρευνα για παρουσία ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας στην Ουκρανία
Τα στελέχη της SAS φαίνεται πως έχουν μεταβεί στην Ουκρανία προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς σε τακτικές σαμποτάζ.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας εξετάζει αναφορές περί της παρουσίας ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του Ria Novosti από αξιωματούχους του Κρεμλίνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Μόσχα εξετάζει το εάν επιβεβαιώνονται πληροφορίες που θέλουν 20 μέλη της βρετανικής Special Air Service να έχουν μεταβεί στην Ουκρανία και ειδικότερα στην περιοχή του Λβιβ προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Κιέβου στις μάχες έναντι του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με το Ria, τα στελέχη της SAS φαίνεται πως έχουν μεταβεί στην Ουκρανία προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς σε τακτικές σαμποτάζ.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σχετικά με μία «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια βαρέων όπλων.

Σύμφωνα με το Κίεβο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, την παροχή επιπλέον οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Επανεκκίνησε η ρωσική επίθεση για κατάληψη του Azovstal στη Μαριούπολη - Στο κενό η αποκάκρυνση αμάχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider