Σφοδρή κριτική στον Τζόνσον για το «partygate» - Απώλειες για τους Τόρις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σφοδρή κριτική στον Τζόνσον για το «partygate» - Απώλειες για τους Τόρις
Σφροδρή κριτική στον Τζόνσον για το «partygate.

Μια συγκέντρωση στη Downing Street μετεξελίχθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου πάρτι εν μέσω lockdown για τον κορονοϊό, αφού έφτασε ο Μπόρις Τζόνσον και άρχισε να σερβίρει ποτά, όπως ανέφεραν οι βρετανικές εφημερίδες την Κυριακή, ασκώντας σφοδρότατη κρίση στον πρωθυπουργό.

Η εφημερίδα της Sunday Times ανέφεραν ότι, σε μια συγκέντρωση τον Νοέμβριο του 2020 με σκοπό την αποχώρηση του βοηθού του Λι Κέιν, ο Τζόνσον εμφανίστηκε, μάζεψε ένα πλήθος κόσμου γύρω από ένα τραπέζι και άρχισε να πίνει μαζί τους. Ο

Οι αποκαλύψεις απειλούν μια ακόμη δύσκολη εβδομάδα για τον Τζόνσον, στον οποίο επιβλήθηκε πρόσφατα πρόστιμο για την παραβίαση των περιορισμών του lockdown, στα γενέθλιά του, τον Ιούνιο του 2020. Αυτό οδήγησε σε έντονες διαμάχες και διαφωνίες εντός του Συντηρητικού κόμματός του, συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης ενός κατώτερου σε θέση υπουργού Δικαιοσύνης, και ενίσχυσε τους φόβους ότι οι τοπικές εκλογές κατά τον επόμενο μήνα στην Αγγλία και την Ουαλία θα οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες για τους Τόρις.

Ο τελευταίος ισχυρισμός στο έπος του «partygate» πυροδότησε περαιτέρω κριτική από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα. Η αναπληρώτρια αρχηγός Άντζελα Ρέινερ είπε στην εφημερίδα Guardian ότι άφησε να εννοηθεί ότι ο Τζόνσον είχε υποκινήσει το κόμμα.

«Ενώ το βρετανικό κοινό έκανε τεράστιες θυσίες, ο Μπόρις Τζόνσον παραβίαζε το νόμο», είπε. «Έχει παραπλανήσει σκόπιμα τον βρετανικό λαό σε κάθε βήμα. Ενώ οι Εργατικοί έχουν ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής, οι βουλευτές των Τόρις είναι πολύ απασχολημένοι υπερασπιζόμενοι τις ανυπεράσπιστες ενέργειες του Μπόρις Τζόνσον».

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχος της Downing Street αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία - «partygate»: Τζόνσον και Σούνακ πλήρωσαν τα πρόστιμα για παραβιάσεις των μέτρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider