Μπλίνκεν: Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως ο ίδιος συμφωνεί πως εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως ο ίδιος συμφωνεί πως εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην Ουκρανία.

«Η στοχοποίηση αμάχων συνιστά ένα έγκλημα πολέμου», είπε. «Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως «η Ρωσία πιθανότατα να απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με αξιωματούχους-μαριονέτες». «Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ρέζνικοφ, ζήτησε από την ΕΕ να χαρακτηρίσει το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου», κατά τη διάρκεια ομιλίας του, μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το Κρεμλίνο είναι ο Χίτλερ των ημερών μας», είπε ο Ρέζνικοφ, καθώς περιέγραψε την «κτηνώδη βαρβαρότητα» με την οποία ο ρωσικός στρατός χτυπά αδιάκριτα αστικές περιοχές στην Ουκρανία. «Δεν είναι απλώς ένας πόλεμος είναι κρατική τρομοκρατία», είπε, «ο ρωσικός στρατός συνειδητά εξολοθρεύει τον άμαχο πληθυσμό» και ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να αναγνωρίσουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι ένας "εγκληματίας πολέμου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Pirelli σταματάει τις περισσότερες από τις επενδύσεις της στη Ρωσία

Έως και 213 δισ. δολάρια «φυλάνε» σε ελβετικές τράπεζες οι Ρώσοι ολιγάρχες

Μακρόν: Ηλεκτροσόκ για το ΝΑΤΟ η ουκρανική κρίση - Το 2019 ήταν εγκεφαλικά νεκρό

gazzetta
gazzetta reader insider insider