ΥΠΕΞ Γερμανίας: Διαβεβαιώσεις για συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ Γερμανίας: Διαβεβαιώσεις για συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία
Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ διαβεβαίωσε τον ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία - είτε παρέχοντας μέσα αυτοάμυνας είτε ανθρωπιστική βοήθεια για όσους αναζητούν καταφύγιο είτε μέσω έντονης διεθνούς πίεσης και απομόνωσης της Ρωσίας.

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ είχε νωρίτερα απόψε τηλεφωνική συνομιλία με τον ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα, τον οποίο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία - είτε παρέχοντας μέσα αυτοάμυνας είτε ανθρωπιστική βοήθεια για όσους αναζητούν καταφύγιο είτε μέσω έντονης διεθνούς πίεσης και απομόνωσης της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η ευρωπαϊκή χώρα είναι έτοιμη να αναπτύξει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, η Βαρσοβία προέτρεψε τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίες διαθέτουν τέτοια αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Την Δευτέρα, μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ πίεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να διευκολύνει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην Ουκρανία, μετά την έκκληση που απηύθυνε την Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider