Περισσότεροι από 400.000 εθελοντές - χάκερς στην ουκρανική «αντεπίθεση» κατά της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότεροι από 400.000 εθελοντές - χάκερς στην ουκρανική «αντεπίθεση» κατά της Ρωσίας
Εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές - χάκερς επικεντρώνουν τις δράσεις τους κατά κυβερνητικών και στρατιωτικών ρωσικών στόχων. 

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει εθελοντές στην αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας μέσω διαδικτυακών οδών.

Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές τους γνώσεις εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές - χάκερς επικεντρώνουν τις δράσεις τους κατά κυβερνητικών και στρατιωτικών ρωσικών στόχων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, την Παρασκευή, η Ουκρανία ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε «διαδικτυακή αντίσταση» κατά της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, εθελοντές εργάζονται για τη συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά και για την επίθεση κατά ρωσικών στρατιωτικών συστημάτων. Παράλληλα, οι χάκερς προσπαθούν να επικοινωνήσουν με Ρώσους πολίτες για να τους ενημερώσουν για την πραγματική φύση της ρωσικής επίθεσης.

Διαδικτυακή «αντεπίθεση»

Σύμφωνα με χθεσινή ανάρτησή της ομάδας «IT army» στο Telegram μεταξύ των στόχων είναι οι σιδηρόδρομοι της Λευκορωσίας, οι ρωσικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και το δορυφορικό σύστημα γεωεντοπισμού GLONASS, που είναι το ρωσικό αντίστοιχο του GPS.

Παράλληλα, η αμφιλεγόμενη διαδικτυακή ομάδα που είναι γνωστή ως Anonymous έχει πάρει θέση στη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας δηλώνοντας ότι κηρύσσει κυβερνοπόλεμο εναντίον του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της ρωσικής κυβέρνησης.

Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την απενεργοποίηση ιστοσελίδων που ανήκαν στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom, στο κρατικά ελεγχόμενο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT και σε πολλές ρωσικές και λευκορωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου ιστότοπου του Κρεμλίνου. Ενώ πήραν τα εύσημα για τη διακοπή των ρωσικών παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου, τη διαρροή εγγράφων και email από τη λευκορωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Tetraedr και τον τερματισμό της παροχής αερίου που παρέχεται από τη ρωσική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών Tvingo Telecom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Anonymous κήρυξαν κυβερνοπόλεμο στη Ρωσία

Στο στόχαστρο των Ουκρανών χάκερς «IT army» οι ρωσικές υποδομές τηλεπικοινωνιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider