ΥΠΕΞ Ιταλίας: Η Μόσχα διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ Ιταλίας: Η Μόσχα διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση
Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα ότι ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ τον διαβεβαίωσε πως η Μόσχα επιθυμεί την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση.

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα ότι ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ τον διαβεβαίωσε πως η Μόσχα επιθυμεί την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση.

Μιλώντας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου έπειτα από τις συνομιλίες τους, ο Ντι Μάιο χαιρέτισε την ανακοίνωση του Λαβρόφ ότι η Ρωσία θα απαντήσει αργότερα μέσα στην ημέρα στις ΗΠΑ για το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας.

«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή είδηση, μια πολύ καλή ένδειξη», σχολίασε ο ιταλός ΥΠΕΞ.

Φον ντερ Λάιεν: Χρειαζόμαστε πράξεις για να εμπιστευτούμε τα λόγια της Μόσχας

Η διπλωματία δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας για την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας κατά τις δηλώσεις που έκαναν με τον Πρωθυπουργό της Τσεχία, Πιετρ Φιάλα.

«Αυτό είναι καλό» προσέθεσε. «Υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι θα επικρατήσει η ειρήνη», σημείωσε και έκανε λόγο για τις προσπάθειες πολλών Ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Όσον αφορά στους ισχυρισμούς από τη Ρωσία περί απόσυρσης στρατευμάτων, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι «δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε σημάδια αποκλιμάκωσης στο πεδίο. Αντίθετα, βλέπουμε ότι η συγκέντρωση δυνάμεων συνεχίζεται. Συνεπώς τώρα χρειαζόμαστε πράξεις για να εμπιστευτούμε τα λόγια που ακούσαμε. Δεν θα μειώσουμε την επιφυλακή μας, θα παραμείνουμε σε επιφυλακή και ενωμένοι».

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο», κατέληξε.

Μπορέλ: Είμαστε αντίθετοι στην επιστροφή στις σφαίρες επιρροής στην Ευρώπη

Την αντίθεση της ΕΕ στην επιστροφή στις σφαίρες επιρροής επανέλαβε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «είναι ακόμη μία ευκαιρία για να δείξουμε την ισχυρή διατλαντική ενότητα και την ισχυρή συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ειδικά σε αυτές τις ταραγμένες ημέρες που αντιμετωπίζουμε τις απειλές της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα».

«Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, είμαστε αντίθετοι στην επιστροφή των σφαιρών επιρροής στην Ευρώπη», προσέθεσε τονίζοντας τη σημασία της διατλαντικής ενότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λ. Οίκος: Επιπλέον 7.000 Ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα - Η Μόσχα λέει ψέματα

Ρωσία: Στη δημοσιότητα νέα βίντεο από την αποχώρηση στρατευμάτων μετά το πέρας γυμνασίων

Βρετανός ΥΠΑΜ: Η πόρτα του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία παραμένει ανοιχτή

gazzetta
gazzetta reader insider insider