Ρωσία: Σε εξέλιξη στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα - «Θα απαντήσουμε», λέει το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Σε εξέλιξη στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα - «Θα απαντήσουμε», λέει το Κίεβο
Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή τακτικών δυνάμεων από πολεμικά πλοία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή τακτικών δυνάμεων από πολεμικά πλοία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο ανακοινώσεις που έγιναν από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία έφθασαν νωρίτερα σήμερα για ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας που η Μόσχα προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία, προερχόμενα από τη Μεσόγειο, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το Πολεμικό Ναυτικό της θα πραγματοποιήσει γυμνάσια με τη συμμετοχή όλων των στόλων της τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό, στην πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος κατά την αντιπαράθεσή της με τη Δύση σχετικά με την Ουκρανία.

Κίεβο: Θα απαντήσουμε στα ρωσικά γυμνάσια

Η Ουκρανία ετοιμάζει μια απάντηση στα γυμνάσια του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μαζί με τον πολωνό ομόλογό του Ζμπίγκνιου Ράου.

Ο Ράου, ο οποίος είναι κατά την τρέχουσα περίοδο ο προεδρεύων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ο οποίος βοηθά στην παρακολούθηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε πως όλες οι πλευρές χρειάζεται να επίδείξουν πολιτική βούληση να τερματίσουν την κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Συνάντηση Λαβρόφ με την Βρετανίδα ΥΠΕΞ στη Μόσχα

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας τόνισε πως τα τελεσίγραφα και οι απειλές της Δύσης εναντίον της Ρωσίας «δεν οδηγούν πουθενά», ενώ από την πλευρά της η ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφική.

«Οι προσεγγίσεις βάσει της ιδεολογίας, τα τελεσίγραφα και οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ στην αρχή της συνάντησής του με την Τρας, ενώ κατήγγειλε ότι «πολλοί Δυτικοί συνάδελφοί μας φαίνεται να αγαπούν αυτό τον τρόπο (επικοινωνίας)».

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Βρετανία, ενώ χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τη Βρετανίδα ομόλογό του «πρωτόγνωρη».

«Αν αυτός πραγματικά είναι ο στόχος των Βρετανών συναδέλφων μας, τότε φυσικά θα ανταποδώσουμε. Διότι δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με μια σχέση η οποία βρίσκεται μάλλον στο χειρότερο σημείο της εδώ και πολλά χρόνια», εξήγησε ο Λαβρόφ.

«Όμως μπορούμε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ ίσων που σέβεται και τις δύο πλευρές (...) προκειμένου να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία και Λευκορωσία ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση εδώ και χρόνια

Βρετανία: Η Ρωσία σχεδιάζει επιχειρήσεις αντιπερισπασμού για μια εισβολή στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider