Βασιλακόπουλος - Κορονοϊός: Ελπίδες για ένα εμβόλιο το χρόνο - Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος - Κορονοϊός: Ελπίδες για ένα εμβόλιο το χρόνο - Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές
«Να βγάλουμε τον κορονοϊό από τη ζωή μας είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατον, το πιο πιθανό και καλό σενάριο είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτόν».

«Την προηγούμενη βδομάδα, ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Το πιθανοτερο θα είναι να το κάνουμε μία φορά τον χρόνο», δήλωσε ο κθηγητής Πνευμολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

«Υπάρχει σοβαρή ελπιδα να βγει ένα εμβόλιο για τις σταθερές περιοχές του κορονοϊού και όχι για τις περιοχές του στελέχους που μεταλλάσσονται. Η συχνότητα που θα επαναλαμβάνονται είναι άγνωστη προς το παρόν», κατέληξε λέγοντας ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Να βγάλουμε τον κορονοϊό από τη ζωή μας είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατον, το πιο πιθανό και καλό σενάριο είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, με τέτοιο τρόπο που να μην έχουμε τόσους θανάτους, να μην κλεινόμαστε σαν κοινωνία κα να μην στερούμαστε από τις καθημερινές μας συνήθειες. Υπάρχει ωστόσο ελπίδα, για έναν συνδυασμό λόγων. Σε λιγους μήνες, θα έχουμε εμβόλια για όλους τους κατοίκους του πλανήτη, και πρεπει να οργανωθούν εμβολιαστικες αλυσίδες και, σαφώς, ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αυτό θα μειώσει την δημιουργία νέων στελεχών», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγώνη: «Ο κορονοϊός δε φεύγει» - Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα

Χάπι Merck: Ξεκινάει από σήμερα η κατ’ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider