ΗΠΑ: Αυξάνει τη στήριξη του NATO στην Α. Ευρώπη - Πιθανή η αποστολή έως και 8.500 στρατιωτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξάνει τη στήριξη του NATO στην Α. Ευρώπη - Πιθανή η αποστολή έως και 8.500 στρατιωτών
Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια καθώς οι ΗΠΑ είναι σε διαβουλεύσεις με τους εταίρους τους όσον αφορά αυτή τη μετακίνηση των στρατευμάτων.

Έως και 8.500 αμερικανοί στρατιώτες «ετοιμάζονται να έρθουν» στις χώρες της Βαλτικής και της ανατολικής Ευρώπης για να στηρίξουν την παρουσία του NATO στην περιοχή, σε περίπτωση που το NATO αποφασίσει να ενεργοποιήσει την Response Force, με φόντο τις ανησυχίες για μια νέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είναι ξεκάθαρο πως οι Ρώσοι δεν έχουν καμία πρόθεση να ρίξουν τους τόνους αυτή τη στιγμή» οπότε είναι «προληπτική η δράση» των ΗΠΑ να παραχωρήσουν στρατιωτικό προσωπικό, αν το NATO αποφασίσει να ενεργοποιήσει την Response Force, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια καθώς οι ΗΠΑ είναι σε διαβουλεύσεις με τους εταίρους τους όσον αφορά αυτή τη μετακίνηση των στρατευμάτων.

Την Κυριακή, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν ένα μέρος του διπλωματικού προσωπικού τους από τις πρεσβείες τους στο Κίεβο γιατί μια «ρωσική εισβολή» θα μπορούσε να συμβεί «ανά πάσα στιγμή» και επειδή δεν υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Δεν υπάρχει λόγος να απομακρυνθεί το προσωπικό της ΕΕ από την Ουκρανία

ΗΠΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής έως και 5.000 στρατιωτών στις βαλτικές χώρες και την ανατολική Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider