Κινητοποίηση φοιτητών και συλλόγου εργαζομένων έξω από το κτίριο Διοίκησης ΑΠΘ

Newsroom
Μοιράσου το
Κινητοποίηση φοιτητών και συλλόγου εργαζομένων έξω από το κτίριο Διοίκησης ΑΠΘ
Η διαμαρτυρία των εργαζομένων αφορούσε τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας εργολαβικού υπαλλήλου του τεχνικού συνεργείου.

Κινητοποίηση έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν συνδικαλιστικά όργανα διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος και φοιτητές, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων αφορούσε τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας εργολαβικού υπαλλήλου του τεχνικού συνεργείου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη Διοικητικών Υπηρεσιών.

Περαιτέρω, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, τα οποία είχαν ενταθεί μετά και την καταδρομική επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει κουκουλοφόροι σε έξι ορόφους του. Ο Σύλλογος ζητεί να παραμένουν και οι 8 πόρτες εξόδου του κτιρίου ανοιχτές, για λόγους ασφαλούς διαφυγής των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Κουρμούλης παρότρυνε «οι πρυτανικές αρχές να σταθμίσουν τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες με την ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής». Γνωστοποίησε δε την πρόθεση «να απευθυνθούμε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους». Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των υγειονομικών εγγράφων, ο κ. Κουρμούλης παρατήρησε πως θα μπορούσε να γίνεται από κεντρική είσοδο του Κτιρίου Διοίκησης, όπως συμβαίνει τώρα, και οι υπόλοιπες πόρτες να παραμένουν ανοιχτές μόνο για την έξοδο με τοποθέτηση κατάλληλου μηχανισμού.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές ανέφεραν ότι «οι πρυτανικές αρχές μαζί με την κυβέρνηση βρίσκονται σε μία διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να απολύσουν εργαζομένους, να βάλουν τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ, παρά να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας».

Σημειώνεται ότι η κατάληψη που είχε γίνει, χθες το πρωί, στις γραμματείες της Σχολής Θετικών Επιστημών, ως αντίδραση στην αστυνομική επιχείρηση που προηγήθηκε την ίδια μέρα έληξε με την αποχώρηση των ατόμων μέσα από τα γραφεία, ενώ ζημιές δεν καταγράφηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκκένωση κατάληψης ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες - Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα