Τένις: Έξω φρενών οι Αυστραλοί με το εμβόλιο του Τζόκοβιτς - «Να γυρίσει σπίτι του»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τένις: Έξω φρενών οι Αυστραλοί με το εμβόλιο του Τζόκοβιτς - «Να γυρίσει σπίτι του»
Ο Σέρβος τενίστας δεν έχει δώσει στις αυστραλιανές αρχές πληροφορίες για το εμβολιαστικό του status.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στην Αυστραλία, με αφορμή την επικείμενη παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Open του τένις της χώρας και λόγω των αμφιβολιών που έχει αφήσει για το εμβολιαστικό status του ο Σέρβος θρύλος του αθλήματος.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε πως εάν ο τενίστας δεν αποδείξει πως έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου θα πρέπει «να πάρει το επόμενο αεροπλάνο και να πάει στο σπίτι του».

Ο Σέρβος τενίστας δεν έχει δώσει στις αυστραλιανές αρχές πληροφορίες για το εμβολιαστικό του status, ενώ μέσα στο 2021 είχε δηλώσει πως είναι αντίθετος στον εμβολιασμό.

Ο Μόρισον, σε σημερινές δηλώσεις του, σημείωσε πως ο Τζόκοβιτς πρέπει να είναι εμβολιασμένος για να αγωνιστεί στο Open, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού που σημειώνεται στη χώρα, με δεκάδες χιλιάδες κρούσμα της νόσου.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός «γύρισε» το παράθυρο εξαίρεσης από τη κοινοποίηση του εμβολιαστικού status του Τζόκοβτς που είχε αφήσει η πολιτεία της Βικτώρια ανοιχτό προ ημερών, με τον ηγέτη της Αυστραλίας να τονίζει χαρακτηριστικά την Τετάρτη πως «δεν πρόκειται να υπάρχει καμία εξαίρεση στους κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Καμία απολύτως».

Μένει να φανεί τι θα γίνει με την άφιξη του Σέρβου τενίστα στη Μελβούρνη, που αναμένεται τις επόμενες ώρες εν όψει του Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως ο επικεφαλής του τουρνουά, Γκρεγκ Τίλει, δήλωσε ότι 26 αθλητές ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για «ιατρικούς λόγους», με ορισμένα από αυτά τα αιτήματα να έχουν γίνει δεκτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Ξεπέρασε τα 500.000 τα κρούσματα κορονοϊού - Μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider