Ο αγωγός Γιαμάλ- Ευρώπη συνεχίζει για 13η ημέρα αντίθετη ροή από Γερμανία προς Πολωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο αγωγός Γιαμάλ- Ευρώπη συνεχίζει για 13η ημέρα αντίθετη ροή από Γερμανία προς Πολωνία
Το φυσικό αέριο γυρίζει... απρόσκοπτα προς τη Ρωσία.

Ο αγωγός Γιαμάλ- Ευρώπη που συνήθως στέλνει ρωσικό αέριο στην δυτική Ευρώπη, μετέφερε το φορτίο του ανατολικά από τη Γερμανία στην Πολωνία την Κυριακή για 13η συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης δικτύου, Gascade.

Οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανο-πολωνικά σύνορα έδειξαν μεταφερόμενους προς ανατολάς όγκους, που έφταναν σε σχεδόν 5,4 εκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh/h). Οι ροές φυσικού αερίου σύμφωνα με τα δεδομένα, παρέμειναν γενικά αμετάβλητες τις τελευταίες 24 ώρες.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν υπήρξε ζήτηση για μεταφορά φυσικού αερίου προς τα δυτικά. Επίσης η ρωσική εταιρεία εξαγωγής φυσικού αερίου Gazprom δεν έχει κάνει κράτηση για διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς εξαγωγή μέσω του αγωγού για την Κυριακή.

Η Gazprom τον περασμένο μήνα είχε κλείσει σε δημοπρασία, 8,3 εκατομμύρια kWh/h χωρητικότητα διέλευσης μέσω του αγωγού για τον Ιανουάριο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Γερμανία ότι μεταπωλούσε ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει την εγχώρια αγορά, ρίχνοντας την ευθύνη για την αντιστροφή των ροών κατά μήκος του αγωγού Γιαμάλ και την εκτόξευση των τιμών στους Γερμανούς εισαγωγείς φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Επικρίνει την μεταπώληση αερίου από την Γερμανία στην Πολωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider