Κορονοϊός: Οι νεκροί στην ανατολική Ευρώπη ξεπέρασαν το 1 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Οι νεκροί στην ανατολική Ευρώπη ξεπέρασαν το 1 εκατ.
Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν καταγράψει 1.045.454 νεκρούς από τον κορονοϊό ενώ στην υπόλοιπη ήπειρο ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφώνεται σε 1.873.253.

Το όριο των 1 εκατ. νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασαν οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με σχετική καταμέτρηση του Reuters.

Είναι χαρακτηριστικό πως 3 από τις 5 χώρες της ηπείρου που κατέγραψαν το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό θυμάτων από την πανδημία για το τελευταίο 24ωρο είναι από την ανατολική Ευρώπη (Ρωσία, Πολωνία και Ουκρανία).

Η ανατολική Ευρώπη αποτελεί το 39% του πληθυσμού της ηπείρου και έχει ήδη σημειώσει πάνω από το 50% των θανάτων στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν καταγράψει 1.045.454 νεκρούς από τον κορονοϊό ενώ στην υπόλοιπη ήπειρο ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφώνεται σε 1.873.253.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η Ρωσία ξεπέρασε σε θανάτους από την πανδημία τη Βραζιλία, ούσα η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε νεκρούς από τον κορονοϊό, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Η Ρωσία ξεπέρασε τη Βραζιλία σε αριθμό θανάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider