Ειδήσεις | Διεθνή
29-12-2021 | 15:24

Βέλγιο: Με δικαστική απόφαση επαναλειτουργούν θέατρα και κινηματογράφοι

Newsroom
Μοιράσου το
Βέλγιο: Με δικαστική απόφαση επαναλειτουργούν θέατρα και κινηματογράφοι
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε αναστροφή του κλεισίματος των θεάτρων και των κινηματογράφων, που έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού στο Βέλγιο, προχώρησε η κυβέρνηση της ευρωπαϊκής χώρας.

Με δικαστική απόφαση του βελγικού Συμβουλίου της Επικρατείας, τα θέατρα στη χώρα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, καθώς δεν κρίθηκε νομικά η ορθότητα του κλεισίματος τους για την προστασία των πολιτών από την πανδημία.  Η δικαστική απόφαση δεν έκανε αναφορά για εξαίρεση των κινηματογράφων, αλλά η βελγική κυβέρνηση ανέφερε πως και αυτοί μπορεί να επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, αρνητικού τεστ ή βεβαίωσης πρόσφατης μόλυνσης κορονοϊού από τους πολίτες).

Άλλες επιχειρήσεις, όπως τα καζίνο και οι κλειστοί χώροι διασκέδασης, θα παραμείνουν κλειστές, όπως είχε αποφασιστεί την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως πάνω από τα μισά κρούσματα που καταγράφονται στο Βέλγιο είναι με τη μετάλλαξη Όμικρον, ενώ η χώρα καταγράφει 881 μολύνσεις ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες εβδομάδες, νούμερα μακριά από το αρνητικό ρεκόρ εξάπλωσης της πανδημίας που είχε σημειωθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έντονες αντιδράσεις στο Βέλγιο για τα νέα περιοριστικά μέτρα

MUST READ

Βέλγιο: Διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά του κλεισίματος θεάτρων και κινηματογράφων λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον