ΗΠΑ: Ο διορισμός της πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γαλλία επικυρώθηκε στη Γερουσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο διορισμός της πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γαλλία επικυρώθηκε στη Γερουσία
Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε σήμερα τον διορισμό της έμπειρης διπλωμάτη Ντενίζ Κάμπελ Μπάουερ

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε σήμερα τον διορισμό της έμπειρης διπλωμάτη Ντενίζ Κάμπελ Μπάουερ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την είχε διορίσει ήδη από τον Ιούλιο αλλά τελικά τις πρώτες ώρες του Σαββατοκύριακου υπήρξε πλειοψηφία στην Άνω Βουλή του Κογκρέσου για να επικυρώσει σε αυτή τη θέση την διπλωμάτη και υπέρμαχο της θέσης των γυναικών στην πολιτική.

Κατά την ανακοίνωση του διορισμού της, ο Λευκός Οίκος είχε υπογραμμίσει τις "δεξιότητές της στη διαχείριση κρίσεων" και τη "φήμη της ως διευθύνουσα που πιστεύει στη συνεργασία".

Η 57χρονη Κάμπελ Μπάουερ διηύθυνε την αμερικανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες μεταξύ του 2013 και του 2017. Προηγουμένως ήταν μέλος της διοίκησης του Δημοκρατικού Κόμματος, μετέχοντας στις δύο προεκλογικές εκστρατείες του Μπαράκ Ομπάμα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά τη νίκη του ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, ασχολήθηκε ξανά με την πολιτική το 2019 μετέχοντας στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν. Υποστήριζε κυρίως τις γυναίκες που ξεκινούσαν την πρώτη τους προεκλογική εκστρατεία.

Η Ντενίζ Κάμπελ Μπάουερ, που μιλά άπταιστα γαλλικά, θα είναι επίσης η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μονακό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider