Ειδήσεις | Διεθνή
13-12-2021 | 11:04

ΗΠΑ: «Βιασύνη» για την ψήφιση του ν/σ 1,9 τρισ. για την συνέχιση της επιστροφής φόρων

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Βιασύνη» για την ψήφιση του ν/σ 1,9 τρισ. για την συνέχιση της επιστροφής φόρων κατά της παιδικής φτώχειας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι Δημοκρατικοί αισθάνονται ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ψήφιση του νομοθετικού πακέτου των κοινωνικών δαπανών και των δαπανών για το κλίμα που προωθεί ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει η εκπνοή της παράτασης των επιστροφών φόρου που χορηγούνται για τα παιδιά στο τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Αν δεν αναλάβει δράση το Κογκρέσο, η Υπηρεσία Ελέγχου Εισοδήματος των ΗΠΑ (IRS) θα πραγματοποιήσει την τελευταία μηνιαία καταβολή των σχετικών επιστροφών φόρου στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους θεωρούν τις μηνιαίες αυτές πληρωμές σε ρευστό, που έχουν καθοριστική σημασία για τη μείωση της φτώχειας στον παιδικό πληθυσμό και θέλουν να προλάβουν τη λήξη της παράτασης καταβολής των επιστροφών φόρου.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν αποτελεί ένα ουσιαστικό εμπόδιο για τις κινήσεις αυτές, καθώς αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών αυτή τη χρονιά.

Πέρα από την αρνητική στάση του Μάντσιν σημαντικά στελέχη των Δημοκρατικών επιμένουν ότι δεν θα εκπνεύσει η παράταση που έχει δοθεί στην καταβολή των φορολογικών επιστροφών για τα παιδιά.

«Δεν θα έχουμε μία διακοπή στις πληρωμές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Σέροντ Μπράουν.

O νόμος με δαπάνες 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, που ενεργοποίησε ο Μπάιντεν τον Μάρτιο, παρέτεινε τις επιστροφές φόρου για τα παιδιά για το 2021. Η παράταση αυτή συμπεριέλαβε μία αύξηση στις φορολογικές επιστροφές, μηνιαία προπληρωμή των σχετικών ποσών, ενώ επέτρεψε στις οικογένειες με τα χαμηλότερα εισοδήματα να μπορούν να λαμβάνουν το σύνολο του ποσού των φορολογικών επιστροφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.