Ειδήσεις | Ελλάδα
09-12-2021 | 10:33

PwC Ελλάδας: Μνημόνιο συνεργασίας με επιστημονική κοινότητα και τοπικούς φορείς Δυτ. Ελλάδας

Newsroom
Μοιράσου το
PwC Ελλάδας: Μνημόνιο συνεργασίας με επιστημονική κοινότητα και τοπικούς φορείς Δυτ. Ελλάδας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και το «Επιστημονικό Πάρκο Πατρών» υπέγραψε η PwC Ελλάδας στο πλαίσιο επέκτασης της δραστηριότητάς της στην Πάτρα μέσω της ίδρυσης του Technology Innovation Hub που αποτελεί τον βραχίονα καινοτομίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνεργασίας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενεργοποίηση των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η νέα αυτή σύμπραξη έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της PwC Ελλάδας και στόχο έχει να διαμορφώσει προϋποθέσεις επιτάχυνσης της τοπικής οικονομίας μέσα από τον κοινό σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών που θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για το σύνολο της κοινωνίας. Οι δράσεις αυτές αφορούν στην προώθηση της έρευνας και στη δημιουργία σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της αγοράς αλλά και στην οργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων, διαλέξεων, εκδηλώσεων που προάγουν την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυνατότητα αμοιβαίας αξιοποίησης της διεθνούς γνώσης και της εμπειρίας που κατέχουν οι συμμέτοχοι, συνεισφέροντας στην μεταφορά τεχνογνωσίας και στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματος καινοτομίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η PwC στήριξε ενεργά δύο από τους μεγαλύτερους θεσμούς προώθησης της καινοτομίας στην περιοχή, τo Patras Codecamp και το Patras IQ που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το Patras Codecamp, αφορά στην επίλυση προβλημάτων μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Στελέχη της PwC οργάνωσαν workshop αφιερωμένο στην τεχνολογία Cloud, το οποίο παρακολούθησαν Software Developers που επιθυμούσαν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Παράλληλα, η PwC Ελλάδας έδωσε το παρών και στο Patras ΙQ, την έκθεση καινοτομίας που προωθεί την διασύνδεση κορυφαίων ερευνητικών / τεχνολογικών επιτευγμάτων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, και του παραγωγικού τομέα και αποτελεί μία εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία των παραγωγικών φορέων των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας υποστηρίζοντας και προωθώντας την έξυπνη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Περρής, Partner, Consulting Leader, ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader και ο Νίκος Πάνος, Technology Senior Manager, μίλησαν για θέματα που αφορούν στην καινοτομία, την τεχνολογία Cloud και τις κυβερνοεπιθέσεις καθώς και για τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν όσοι θέλουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας με επίκεντρο την Τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.