Επιστράτευση γιατρών: Αυξάνονται οι εθελοντές – Συνεχίζεται η διαδικασία για την επίταξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστράτευση γιατρών: Αυξάνονται οι εθελοντές – Συνεχίζεται η διαδικασία για την επίταξη
Αυξάνονται οι ιδιώτες γιατροί που δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που έχει επιφέρει η πανδημία.

Αυξάνονται οι ιδιώτες γιατροί που δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που έχει επιφέρει η πανδημία, σε συνδυασμό με την αναστολή των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του ιού Sars-Cov-2.

Ενώ το τελεσίγραφο της κυβέρνησης για εθελοντική παροχή υπηρεσιών εξέπνευσε θεωρητικά σήμερα, οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και ανέρχονται πλέον σε άνω των 40 στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζουν να αποστέλλονταν στο Υπουργείο Υγείας από τους Ιατρικούς Συλλόγους λίστες με τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια, την ώρα που τα νοσοκομεία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα εκπέμπουν SOS.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας επισημαίνουν ότι, παρά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις, η διαδικασία για την επίταξη των υπηρεσιών συνεχίζεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες είναι περί των 100 και αφορούν στις ειδικότητες Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Γενικής Ιατρικής.

Τα πρώτα «φύλλα πορείας», τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα παραδίδουν αστυνομικοί, ενδέχεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται από αύριο Τετάρτη 17/1 και στη συνέχεια οι ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύονται θα υποχρεούνται να παρουσιαστούν, όπου τους υποδεικνύει το έγγραφο που θα παραλάβουν.

Το σχετικό έγγραφο θα αναφέρει το νοσοκομείο, την ώρα και την ημερομηνία της υποχρεωτικής παρουσίας. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τα κίνητρα που έχουν δοθεί στους ιδιώτες γιατρούς περιλαμβάνουν σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποζημίωση 2.000 ευρώ τον μήνα, 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία και δυνατότητα part-time απασχόλησης με αμοιβή 1000 ευρώ τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 8.129 νέα κρούσματα και 80 θάνατοι – Στους 547 οι διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider