Ελλάδα
10-11-2021 | 14:28

ΑΔΜΗΕ: Ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης στον πυρόπληκτο Δήμο Διονύσου

Newsroom
Μοιράσου το
ΑΔΜΗΕ: Ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης στον πυρόπληκτο Δήμο Διονύσου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την χρηματοδότηση του Δήμου Διονύσου μέσω του θεσμού του αναδόχου αποκατάστασης και αναδάσωσης, με το ποσό των 600.000 ευρώ ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Όπως αναφέρει, η έγκριση της αναδοχής από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανοίγει τον δρόμο για την αποκατάσταση δασικών εκτάσεων, καθώς και την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Κρυονερίου, που κρίνονται απαραίτητα ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Ο Διαχειριστής στέκεται αρωγός στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού πλούτου που απώλεσε η χώρα κατά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και απείλησαν την "καρδιά" του ενεργειακού μας συστήματος, στο Κρυονέρι. Σε αυτό το πλαίσιο, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την αναδάσωση και αντιπλημμυρική θωράκιση των καμένων εκτάσεων του Δήμου Διονύσου. Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Μεταφοράς για την αντιμετώπιση της κλιματικής απειλής, ο ΑΔΜΗΕ στέκεται στο πλευρό όλων όσοι δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο «δύσκολο» για το ελληνικό χρέος

MUST READ

ΑΔΜΗΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής IPTO Analytics για φορητές συσκευές