Αυστηροποιούνται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στην Ολλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστηροποιούνται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στην Ολλανδία
Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκαν στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Την απόφαση για επαναφορά περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού φέρεται πως έχει λάβει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, λόγω της έξαρσης νέων κρουσμάτων της νόσου στη χώρα και η οποία ασκεί πολύ μεγάλες πιέσεις στο εθνικό σύστημα υγείας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ούγκο ντε Γιόνγκε, «δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη λήψη νέων μέτρων. Ο αριθμός νοσηλευόμενων με κορονοϊό στα νοσοκομεία αυξάνεται γρήγορα».

Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ποια θα είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα επανέλθουν σε ισχύ, ωστόσο, η κρατική τηλεόραση NOS υποστηρίζει ότι θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους και πως το «κορο-διαβατήριο» ή το αρνητικό τεστ για τη νόσο θα γίνει αναγκαίο για την πρόσβαση των πολιτών σε περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκαν στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο την περασμένη εβδομάδα, ενώ για σήμερα οι μολύνσεις ήταν αυξημένες κατά 45% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα.

Οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Ολλανδίας ξεπέρασαν τους 1.200, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολλανδία: Αύξηση των κρουσμάτων κατά 44% την τελευταία εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider