ΣΕΑ: Να αναβληθεί η εξέταση θέματος στο ΚΑΣ για ανεμογεννήτριες στην Εύβοια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΕΑ: Να αναβληθεί η εξέταση θέματος στο ΚΑΣ για ανεμογεννήτριες στην Εύβοια
Την απόσυρση από τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ θέματος που αφορά την έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) πέντε αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Την απόσυρση από τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ θέματος που αφορά την έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) πέντε αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου, Ερέτριας και Αμαρυνθίων στην Εύβοια, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Ο ΣΕΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το θέμα εισάγεται για να συζητηθεί κατά παράβαση του άρθρου 12 παρ. 1 και 2 του Ν. 3028/02», σύμφωνα με το οποίο «οι αρχαιολογικοί χώροι εντός ή εκτός οικισμών κηρύσσονται και οριοθετούνται πριν από την εξέταση νέων αιτημάτων χρήσεων στους χώρους αυτούς», επισημαίνοντας ότι «στην περιοχή όπου τοποθετείται το εν λόγω έργο υπάρχει ήδη πρόταση αναοριοθέτησης της κήρυξης αρχαιολογικού χώρου [...] ενώ τμήμα της έκτασης είναι περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021», και πως «ο φάκελος για την κήρυξη του ενιαίου αρχαιολογικού χώρου έχει προωθηθεί σε χρόνο προγενέστερο της προώθησης της ΜΠΕ του εν λόγω έργου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider