Σαρρηγιάννης: Έκκληση στους πιστούς - Να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρρηγιάννης: Έκκληση στους πιστούς - Να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού
Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για τον συνωστισμό αυτών των ημερών σε εκκλησίες, λιτανείες και παρελάσεις.

Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για τον συνωστισμό αυτών των ημερών σε εκκλησίες, λιτανείες και παρελάσεις και απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

Να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών κάλεσε, για ακόμη μια φορά τους πιστούς, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, αφού έκανε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, είπε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες ή τουλάχιστον σταθεροποίηση τους στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Αν θέλουμε να μετριαστεί αυτή η αύξηση, πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού», προσθέτοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος θεωρεί κομβικό «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι δείχνει ελληνική μελέτη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider