Μέτρα για την 28η Οκτωβρίου - Πότε εξαιρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους παρελαύνοντες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέτρα για την 28η Οκτωβρίου - Πότε εξαιρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους παρελαύνοντες
«Όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους» υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας.

Διευκρινήσεις σχετικά με την υποχρέωση χρήσης μάσκας για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου δίνει το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας πως για τους παρελαύνοντες η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκειας της παρέλασης.

«Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους» υπογραμμίζει το υπουργείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Yπουργείο Εσωτερικών: Κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider