Αφγανιστάν: Εκρηξη βόμβας έξω από τζαμί στην Καμπούλ – Πολλοί νεκροί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Εκρηξη βόμβας έξω από τζαμί στην Καμπούλ – Πολλοί νεκροί
Μια βόμβα εξερράγη στην είσοδο ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Κυριακή αφήνοντας «έναν αριθμό αμάχων νεκρούς», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Μια βόμβα εξερράγη στην είσοδο ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Κυριακή αφήνοντας «έναν αριθμό αμάχων νεκρούς», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η βόμβα στόχευσε το μεγάλο τζαμί Εϊντγκά στην Καμπούλ, όπου τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ. Από ανάρτηση δική του αργότερα στο Twitter, έγινε γνωστό ότι η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πολίτες.

Ένα νοσοκομείο που χρηματοδοτείται από ιταλική ΜΚΟ στην Καμπούλ, έγραψε στο Twitter ότι δέχτηκε τέσσερα άτομα τραυματισμένα από την έκρηξη.

Η περιοχή γύρω από το τζαμί αποκλείστηκε από τους Ταλιμπάν, που διατήρησαν ισχυρή δύναμη ασφαλείας.

Κανείς δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, από την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου, οι επιθέσεις από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον τους έχουν αυξηθεί. Η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν σε συνδυασμό με την αύξηση των επιθέσεων, επιβεβαιώνει την πιθανότητα μιας ευρύτερης σύγκρουσης μεταξύ των δύο εξτρεμιστικών ομάδων.

Το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί ισχυρή παρουσία στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ και θεωρεί τους Ταλιμπάν εχθρούς. Έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις εναντίον τους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δολοφονιών στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαλαλαμπάντ.

Οι επιθέσεις στην Καμπούλ ήταν μέχρι στιγμής σπάνιες, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες το Ισλαμικό Κράτος έχει δείξει σημάδια ότι επεκτείνει την εμβέλεια των επιθέσεων του πέρα ​​από τα ανατολικά και πιο κοντά προς την πρωτεύουσα. Την Παρασκευή, μαχητές των Ταλιμπάν έκαναν επιδρομή σε κρησφύγετο του Ισλαμικού Κράτους, βόρεια της Καμπούλ, στην επαρχία Παρβάν. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά από βόμβα που έβαλε το Ισλαμικό Κράτος στο δρόμο η οποία τραυμάτισε τέσσερις μαχητές των Ταλιμπάν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider