Διεθνή
23-09-2021 | 07:56

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer για τους άνω των 65 ετών

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer για τους άνω των 65 ετών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την έγκριση του για τη χρήση της τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού σε Αμερικανούς πολίτες άνω των 65 ετών και σε άτομα που  διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες εάν προσβληθούν από τη νόσο.

Η αρμόδια επιτροπή του FDA ενέκρινε την ενισχυτική δόση με ψήφους 16-2, για τους Αμερικανούς πολίτες άνω των 16 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω χρήση του σκευάσματος των φαρμακευτικών εταιριών.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στοχεύσει στη χρήση της τρίτης δόσης ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα η Pfizer αναφέρθηκε σε μια μελέτη παρατήρησης στο Ισραήλ που έδειξε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου, όταν η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αυξήθηκε σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer: Λειτουργεί το εμβόλιο στις ηλικίες 5-11 ετών - Ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δομικές