Ελ Σαλβαδόρ: Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ATM του bitcoin - Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις (pics)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελ Σαλβαδόρ: Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ATM του bitcoin - Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις (pics)
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, με τους εξαγριωμένους πολίτες της χώρας της Κεντρικής Αμερικής να διαμαρτύρονται για την υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου μέσου συναλλαγών, ενώ αρκετοί από αυτούς βανδάλισαν τα αυτόματα μηχανήματα για τις συναλλαγές με bitcoin που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της χώρας.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, με τους εξαγριωμένους πολίτες της χώρας της Κεντρικής Αμερικής να διαμαρτύρονται για την υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου μέσου συναλλαγών, ενώ αρκετοί από αυτούς βανδάλισαν τα αυτόματα μηχανήματα για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματος που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα του πλανήτη που αναγνώρισε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα πληρωμών.

Σύμφωνα με το BBC, οι διαδηλωτές κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε πως η απόφασή του να φέρει το κρυπτονόμισμα ως δεύτερο επίσημο νόμισμα της χώρας μαζί με το δολάριο ΗΠΑ θα αυξήσει τον πληθωρισμό και της τιμές των προϊόντων, ενώ θεωρούν πως θα επέλθει ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια στην ήδη χειμαζόμενη οικονομία της χώρας.

Με πλακάτ που έγραφαν «Όχι στο Bitcoin» και «Όχι στην δικτατορία» χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, ενώ δεν έλειψαν και οι καταστροφές και οι εμπρησμοί σε ΑΤΜ του bitcoin.

Το bitcoin υιοθετήθηκε επίσημα στις 7 Σεπτεμβρίου που σημαίνει ότι από την ημέρα εκείνη οι πολίτες μπορούην να αγοράζουν πρωινό ή να πληρώνουν τους φόρους τους με bitcoin, καθώς όλες οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να δέχονται το ψηφιακό νόμισμα μαζί με το αμερικανικό δολάριο.

Σημειώνεται πως το κράτος της Κεντρικής Αμερικής συγκαταλέγεται μεταξύ των φτωχότερων της ηπείρου, ενώ η πολιτική αστάθεια είναι σύνηθες φαινόμενο στην χώρα.

Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού του τολμηρού πειράματος μένει να φανούν, ωστόσο οι επικριτές του Μπουκέλε, προειδοποιούν ότι θέτει την οικονομία της χώρας σε σοβαρό κίνδυνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider