Ειδήσεις | Διεθνή
10-09-2021 | 20:59

Βρετανία: Οι ελλείψεις προσωπικού φέρνει ελλείψεις στα τρόφιμα και τα ποτά στα ράφια του σούπερ μάρκετ

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Οι ελλείψεις προσωπικού φέρνει ελλείψεις στα τρόφιμα και τα ποτά στα ράφια του σούπερ μάρκετ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι ελλείψεις προσωπικού στον αγροτικό κλάδο και την βιομηχανία τροφίμων στην Βρετανία μπορεί να σημαίνει πως οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να βρουν τα προϊόντα που θέλουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Σύμφωνα με το BBC, η Ομοσπονδία Ποτών και Τροφίμων (FDF) προειδοποιεί πως οι ελλείψεις τροφίμων και άλλων προϊόντων από παροδικές κινδυνεύουν να γίνουν μόνιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η χώρα θα μείνει χωρίς... τρόφιμα. 

Καθώς ο κλάδος προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στην αγορά εργασίας, σε επίπεδο εργατών, οι εταιρείες λαμβάνουν αποφάσεις για το ποια προϊόντα θα έχουν προτεραιότητα παραγωγής. 

Όπως αναφέρεται, την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν ολόκληρη η ανατολική Αγγλία είχε ελλείψεις στα εμφιαλωμένα νερά. Ενώ σύμφωνα με την FDFοι ελλείψεις σε εργαζόμενουν φτάνει κοντά στο μισό εκατομμύριο ή 1/8 του απαιτούμενου εργατικού δυναμικού. 

Οι ελλείψεις προσωπικού μπορεί να διαρκέσουν έως 2 χρόνια, λένε οι βιομήχανοι

Η έλλειψη διαθέσιμου προσωπικού που παρατηρείται στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βρετανικός σύνδεσμος βιομηχανιών (CBI).

Όπως υποστηρίζει ο CBI, η έλλειψη προσωπικού καταγράφεται σε σειρά κλάδων, από το προσωπικό ξενοδοχείων έως τις αλυσίδες εστιατορίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Οι ελλείψεις προσωπικού μπορεί να διαρκέσουν έως 2 χρόνια, λένε οι βιομήχανοι