Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - Ολοκληρώθηκε η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών (pics)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - Ολοκληρώθηκε η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών (pics)
Στην τελετή βρέθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πλήθος καλλιτεχνών και χιλιάδες πολιτών.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και συγκινησιακής φόρτισης, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η τελετή αποχαιρετισμού στον Μίκη Θεοδωράκη, που έλαβε χώρο στη Μητρόπολη, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, πλήθος καλλιτεχνών και με χιλιάδες κόσμου να βρίσκονται έξω από το ναό για το τελευταίο «αντίο» στον οικουμενικό μουσικοσυνθέτη.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα διάβασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρούλου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο ναό βρέθηκαν, πέρα της κ. Σακελλαρόπουλου και του κ. Κουτσούμπα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη, ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά, και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο στάθηκε η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Με την έξοδο του φέρετρου από τη Μητρόπολη Αθηνών, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «αθάνατος» για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Κρήτη, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο Πέμπτη, στις 7:30, στο λιμάνι της Σούδας. Με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, η σορός του θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα και στις 13:00 στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη - Μέχρι τις 14:00 το λαϊκό προσκύνημα (pics)

gazzetta
gazzetta reader insider insider