Αφγανιστάν: Νέα προσωρινή κυβέρνηση όρισαν οι Ταλιμπάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Νέα προσωρινή κυβέρνηση όρισαν οι Ταλιμπάν
Η ανακοίνωση του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου είναι ένα βασικό βήμα για το σχηματισμό κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Νέα προσωρινή κυβέρνηση όρισαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ενώ σύμφωνα με διεθνή μέσα την ηγεσία κατέχει ένας εκ των ιδρυτών ο Mullah Mohammad Hassan Akhund.

Συγκεριμένα, σύμφωνα με διεθνή μέσα, η ηγεσία της νέας κυβέρνησης αποτελείται από τον Mullah Mohammad Hassan Akhund, με αναπληρωτή τον συνιδρυτή των Ταλιμπάν, Mullah Abdul Ghani Baradar.

Η ανακοίνωση του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου είναι ένα βασικό βήμα για το σχηματισμό κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση εντάσσονται οι Mullah Yaqoob στη θέση του υπουργού Άμυνας και Mullah Abdul Salam Hanafi ως δεύτερος αναπληρωτή. Ο Sarajuddin Haqqani θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών, είναι επικεφαλής της μαχητικής ομάδας που είναι γνωστή ως Δίκτυο Χακάνι.

Αξίζει παράλληλα να επισημανθεί πως πολλά παιδιά χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στο χάος που προκλήθηκε από την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους ταλιμπάν και την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων. Εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από την χώρα ασυνόδευτα, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την Unicef και τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες, 300 ασυνόδευτα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την Καμπούλ από τις 14 Αυγούστου.

«Περιμένουμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες ταυτοποίησης», αναφέρει σε ανακοίνωση η γενική διευθύντρια της Unicef Ενριέτα Φορ, εκφράζοντας ανησυχίες για την κατάσταση και την ασφάλειά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider