Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα απομεινάρια του κυκλώνα Άιντα προκάλεσαν βροχοπτώσεις-ρεκόρ.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, κήρυξε το βράδυ της Τετάρτης (σήμερα Πέμπτη το πρωί ώρα Ελλάδας) κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε «ιστορικού καιρικού φαινομένου», καθώς η βροχόπτωση-ρεκόρ στη μητρόπολη προκάλεσε πλημμύρες και έκανε πολλούς δρόμους επικίνδυνους ως αδιάβατους.

Εξάλλου η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του μετρό της Νέας Υόρκης ανεστάλη αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς απομεινάρια του κυκλώνα Άιντα, ο οποίος στο μεταξύ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, έφερε καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους στην περιοχή, μετέδωσε το CNN.

Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικά δελτία για ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές από τη Φιλαδέλφεια μέχρι το Νιου Τζέρζι.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι, ο Φιλ Μέρφι, κήρυξε επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Άιντα.

Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Καλιφόρνια και έδωσε εντολή να χορηγηθεί ομοσπονδιακή βοήθεια ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες των τοπικών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς Κάλντορ, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος.

Η πυρκαγιά καίει στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα από τα μέσα Αυγούστου και εξακολουθεί να απειλεί κατοικίες και επιχειρήσεις κοντά στη λίμνη Τάχο, ενισχυμένη από ισχυρές ριπές ανέμων και τις συνθήκες ξηρασίας.

Η ενέργεια του Μπάιντεν επιτρέπει το συντονισμό των μέτρων ανακούφισης από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider