Ειδήσεις | Διεθνή
01-09-2021 | 16:11

Λονδίνο: Ζημιές στο κτίριο της JP Morgan σε διαδήλωση ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Newsroom
Μοιράσου το
Λονδίνο: Ζημιές στο κτίριο της JP Morgan σε διαδήλωση ενάντια στην κλιματική αλλαγή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μικρής έκτασης υλικές ζημιές προκλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας JP Morgan Chase & Co στο κέντρο του Λονδίνου, κατά την διάρκεια διαδήλωσης για την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, διαδηλώτριες -οι οποίες πρόσκεινται στην οργάνωση Extinction Rebellion- που κρατούσαν σφυριά και άλλα αντικείμενα προξένησαν φθορές σε παράθυρα του κτιρίου, ενώ παράλληλα πετούσαν φέιγ-βολάν με συνθήματα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται σχετική μελέτη της Rainforest Action Police, η αμερικανική τράπεζα αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο κεφαλαίων σε επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ρύπανση του πλανήτη, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο οι τράπεζες έχουν χορηγήσει περισσότερα από 3,8 τρισ. δολάρια σε εταιρείες των οποίων η δραστηριότητα αφήνει σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από το 2015 κι έπειτα, όταν και είχε υπογραφεί η Συνθήκη του Παρισιού για την μείωση των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα γεγονότα σημειώθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα, με κτιριακές εγκαταστάσεις των βρετανικών τραπεζών Barclay's, HSBC και Standard Chartered να βανδαλίζονται με κόκκινη μπογιά από διαδηλωτές.

Τέλος, όπως σημειώνει το Bloomberg, η JP Morgan Chase & Co έχει δεσμευθεί για την μείωση κατά 35% των κονδυλίων που χορηγεί για επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο ως το τέλος της δεκαετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.