ΠΟΕΔΗΝ: Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων στους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΕΔΗΝ: Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων στους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς
Αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και τις επιπτώσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος, η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν.

Στα χέρια ανεμβολίαστων υγειονομικών βρίσκονται ήδη τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Την ίδια στιγμή, σε πολλά νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση, ενώ σε άλλα έχουν ήδη βγει εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού.

Αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και τις επιπτώσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος, η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν.

Όπως είχε προαναγγείλει, από τη στιγμή που επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής, αύριο Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, προκηρύσσει στάση Εργασίας από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00 στα εξής σημεία:

• ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας

• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων

Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

Οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, η οποία τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας, προγραμματίζονται με αίτημα «να μη χάσει τη δουλειά του κανένας υγειονομικός» καθώς και με στόχο να αναδείξει «τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία».

«Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία. Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία)», αναφέρει.

Παράλληλα, τονίζει ότι η Ομοσπονδία έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού, εκφράζοντας ωστόσο την πλήρη αντίθεσή της στην εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ», υπογραμμίζει.

Γιαννάκος: Να δοθεί άτυπη παράταση

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρός της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εμβολιασμών, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δοθεί μια άτυπη παράταση για όσους έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Ο ίδιος εκτιμά ότι περίπου 2.000 επαγγελματίες υγείας έχουν κλείσει ραντεβού, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι κέρδος για το σύστημα υγείας η παραμονή τους στις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη καταθέσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΟΕΔΗΝ: Παράταση έως τις 15/09 για να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider