Σπουδές στη Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των Ελλήνων σε θέσεις ακαδημαϊκού προσωπικού

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπουδές στη Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των Ελλήνων σε θέσεις ακαδημαϊκού προσωπικού
Οι Έλληνες εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 30,4% τα τελευταία χρόνια. Ποιος επιστήμες προτιμούν Τι δείχνουν τα στοιχεία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Erudera.

Κατακόρυφη αύξηση έχει καταγραφεί στον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που απασχολούνται ως ακαδημαϊκό προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας από την εκπαιδευτική πλατφόρμα Erudera.com.

Αναλυτικά, 4.700 Έλληνες (3.900 άτομα σε ακαδημαϊκές θέσεις και 800 άτομα σε μη ακαδημαϊκές θέσεις) απασχολούνταν στα πανεπιστήμια και τα κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019, σημειώνοντας μια αύξηση 30,4% από το ακαδημαϊκό έτος 2014/2015.

Ανά κλάδο

Οι ακαδημαϊκοί κλάδοι που απασχολούνται οι περισσότεροι Έλληνες είναι η μηχανική και η τεχνολογία (885 άτομα), η ιατρική και τα επαγγέλματα Υγείας (740 άτομα) και οι κοινωνικές σπουδές (580 άτομα).

Ακολουθούν:

  • 550 άτομα στις σπουδές επιχειρήσεων και διοίκησης
  • 535 άτομα σε βιολογία, μαθηματικά και φυσικές επιστήμες
  • 190 άτομα σε ανθρωπολογικές επιστήμες και γλωσσολογικές επιστήμες και αρχαιολογία
  • 160 άτομα στο σχέδιο και στις παραστατικές τέχνες

Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ του top 9 των χωρών με άτομα που εργάζονται στον ακαδημαϊκό χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ιταλία, με 8.160 Ιταλούς να πιάνουν δουλειά από τη χώρα στη Βρετανία, αυξημένοι κατά 41,8% σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2014/2015. Ακολουθούν χώρες όπως η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Συνολικά, 91.805 πολίτες τρίτων χωρών εργάζονταν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019, άνοδος 23,8% σε σχέση με το 2014,2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου τα 3/4 εξ αυτών δουλεύουν ως ακαδημαϊκοί, ενώ το 41,1% έχει συμβόλαια διδασκαλίας και έρευνας.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Gent Ukëhajdara από την Erudera ανέφερε πως η αύξηση σίγουρα αποδίδεται στην ακαδημαϊκή φήμη που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των φοιτητών/σπουδαστών παγκοσμίως και μεταξύ του ακαδημαϊκού προσωπικού.

«Η υψηλή ποιότητα των βρετανικών πανεπιστημίων είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και πιστεύω πως αυτό το γεγονός έχει ανεβάσει τον αριθμό του προσωπικού από την Ελλάδα στο ΗΒ τα τελευταία χρόνια.

Από τη στιγμή της ίδρυσης τους, πολλά από τα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων διεθνώς. Δύο από τα υψηλότερα κύρους πανεπιστήμια, η Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ, είναι και από τα παλιότερα του κόσμου, ιδρυμένα το 1096 και το 1209, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου στις επιστήμες και στην έρευνα» δήλωσε ο Ukëhajdara.

Η Erudera είναι η πρώτη πλατφόρμα αναζήτησης σπουδών στον κόσμο που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Στόχος της Erudera είναι να αλλάξει τον τρόπο που οι σπουδαστές ερευνούν τα πανεπιστήμια και τα προγράμματα σπουδών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και καθιστώντας πιο εύκολο για τους σπουδαστές να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένοι σε δεδομένα και αναλυτικές πληροφορίες, βοηθώντας για περισσότερους σπουδαστές να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους για σπουδές στο εξωτερικό.

Χρησιμοποιώντας την Edurera, οι σπουδαστές θα μπορέσουν να βρουν το ιδανικό πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα σπουδών που συνιστάται για αυτούς βασισμένο στην προσωπικότητα τους, τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα, τις προοπτικές καριέρας και τις προσωπικές επιλογές, ώστε να κάνουν καλύτερη έρευνα, να συγκρίνουν τις διαθέσιμες επιλογές και να καταλήξουν μόνοι τους στην καλύτερη επιλογή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider