Λευκός Οίκος: Περίπου 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τρίτη από την Καμπούλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λευκός Οίκος: Περίπου 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τρίτη από την Καμπούλ
Τις τελευταίες 24 ώρες, 42 αμερικανικές στρατιωτικές πτήσεις και 48 πτήσεις του συνασπισμού βοήθησαν στην απομάκρυνση ανθρώπων από την αφγανική πρωτεύουσα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Περίπου 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες, Τρίτη, από την Καμπούλ, αυξάνοντας σε 82.300 το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί αεροπορικώς από το Αφγανιστάν από τις 14 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 42 αμερικανικές στρατιωτικές πτήσεις και 48 πτήσεις του συνασπισμού βοήθησαν στην απομάκρυνση ανθρώπων από την αφγανική πρωτεύουσα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, πρόσθεσε.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, υπεραμύνθηκε χθες Τρίτη της απόφασής του να διατάξει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν να έχει ολοκληρωθεί εντός της καθορισμένης προθεσμίας, δηλαδή ως την 31η Αυγούστου, επικαλούμενος τη «μεγεθυνόμενη» απειλή τρομοκρατικής ενέργειας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εναντίον στρατιωτών και των αφγανών και ξένων πολιτών που συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης εκκένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider