Ειδήσεις | Διεθνή
24-08-2021 | 22:54

Βιετνάμ: Κρούσματα του «Συνδρόμου της Αβάνας» μεταξύ Αμερικανών εργαζομένων στο Ανόι

Newsroom
Μοιράσου το
Βιετνάμ: Κρούσματα του «Συνδρόμου της Αβάνας» μεταξύ Αμερικανών εργαζομένων στο Ανόι
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η άφιξη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στο Ανόι του Βιετνάμ καθυστέρησε κατά τρεις ώρες λόγω ενός «υγειονομικού συμβάντος» στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου NBC, τουλάχιστον δύο Αμερικανοί εργαζόμενοι στο Ανόι πρόκειται να απομακρυνθούν από το Βιετνάμ αφού το Σαββατοκύριακο, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της Χάρις, καταγράφηκαν συμβάντα του «Συνδρόμου της Αβάνας». Ο Τζος Λίντερμαν, επικαλούμενος Αμερικανούς αξιωματούχους, υποστήριξε ότι τα συμβάντα αυτά περιλάμβαναν «παράξενους ήχους».

«Η αναχώρηση, από τη Σιγκαπούρη, της αντιπροσωπείας της αντιπροέδρου καθυστέρησε επειδή οι υπηρεσίες της ενημερώθηκαν για τις πληροφορίες σχετικά με ένα πρόσφατο, πιθανό ασυνήθιστο υγειονομικό περιστατικό στο Ανόι», ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της. Η έκφραση «ασυνήθιστο υγειονομικό περιστατικό» συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει το «Σύνδρομο της Αβάνας», μιας μυστηριώδους ασθένειας που έπληξε Αμερικανούς διπλωμάτες όχι μόνο στην Κούβα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

«Κατόπιν σχολαστικής εξέτασης (της κατάστασης) ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί το ταξίδι της αντιπροέδρου», πρόσθεσε η πρεσβεία.

Νωρίτερα, από τη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, η Χάρις κατηγόρησε την Κίνα ότι εκφοβίζει τις χώρες που βρέχονται από τη Νότια Σινική Θάλασσα. Ζήτησε επίσης μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών (τσιπ).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.