Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι ένας Αφγανός φρουρός σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι ένας Αφγανός φρουρός σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, ωστόσο μεταξύ των τραυματιών δεν υπάρχουν Αμερικανοί, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

«Το επεισόδιο φαίνεται ότι ξεκίνησε όταν ένας άγνωστος, εχθρικός παράγοντας πυροβόλησε εναντίον των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας που ασχολούνταν με τον έλεγχο της πρόσβασης στην πύλη. Οι Αφγανοί ανταπέδωσαν τα πυρά και, εφαρμόζοντας το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα, το ίδιο έπραξαν και οι στρατιώτες των ΗΠΑ και της συμμαχίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων σκοτώθηκε από τον εχθρικό παράγοντα. Πολλοί Αφγανοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών. Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του αεροδρομίου και σύμφωνα με τις αναφορές η κατάστασή τους είναι σταθερή», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, περίπου 16.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν μέσω του αεροδρομίου της Καμπούλ κατά το τελευταίο 24ωρο, καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου για την ολοκλήρωση της εκκένωσης.

Συνολικά, από τον Ιούλιο έχουν μεταφερθεί εκτός Αφγανιστάν 42.000 άνθρωποι και οι 37.000 από αυτούς έφυγαν μετά τις 14 Αυγούστου, καθώς εντείνεται η επιχείρηση εκκένωσης μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider