NATO για Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NATO για Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
«Εστιάζουμε στο να εκκενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ξένους πολίτες γίνεται από το σημείο» ανέφερε αξιωματούχος του NATO.

Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν μέσα στην τελευταία εβδομάδα, εν μέσω του χάους που επικρατεί στη χώρα με χιλιάδες πολίτες να προσπαθούν να ξεφύγουν από το νέο καθεστώς των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το NATO, οι θάνατοι σημειώθηκαν μέσα και εκτός του χώρου του διεθνούς αεροδρομίου. «Η κρίση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι ατυχής. Εστιάζουμε στο να εκκενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ξένους πολίτες γίνεται από το σημείο» ανέφερε αξιωματούχος του NATO στο Reuters.

«Οι δυνάμεις μας κρατούν αυστηρές αποστάσεις από τις περιοχές έξω από το αεροδρόμιο προκειμένου να αποφύγουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγκρούσεων με τους Ταλιμπάν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε πως 7 άτομα σκοτώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν επιρρίπτουν ευθύνες στους Αμερικανούς για την κατάσταση που έχει επικρατεί στο αεροδρόμιο της χώρας, με εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης να υποστηρίζει πως «η Αμερική, με όλη τη δύναμή της και τους εξοπλισμούς της (…) απέτυχε να αποκαταστήσει την τάξη στο αεροδρόμιο. Υπάρχει ειρήνη και ηρεμία σε ολόκληρη τη χώρα, όμως επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (…). Αυτό πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NATO για Αφγανιστάν: Δεν θα επιτραπούν οι απειλές από κανέναν τρομοκράτη

Οι Ταλιμπάν ξεκινούν συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους του Αφγανιστάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider