Διεθνή
20-08-2021 | 14:14

Αφγανιστάν: Η Γερμανία στέλνει ελικόπτερα για την διάσωση πολιτών από την Καμπούλ

Newsroom
Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Η Γερμανία στέλνει ελικόπτερα για την διάσωση πολιτών από την Καμπούλ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Γερμανία θα στείλει δύο ελαφρά ελικόπτερα στην Καμπούλ για να απομακρύνουν Γερμανούς που κινδυνεύουν ή βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο, ενώ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έκανε γνωστό πως ένας Γερμανός πολίτης πυροβολήθηκε και βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και σύντομα θα απομακρυνθεί αεροπορικώς από το Αφγανιστάν.

Τα δύο γερμανικά ελικόπτερα αναμένεται να φθάσουν αύριο, Σάββατο, το πρωί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα ελαφρά ελικόπτερα και είναι ειδικά εκπαιδευμένες για να απομακρύνουν πολίτες σε καταστάσεις κρίσης.

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο πως «ένας άμαχος Γερμανός τραυματίσθηκε από σφαίρα πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δέχθηκε ιατρική φροντίδα, όμως η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και σύντομα θα απομακρύνθει αεροπορικώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.