Αφγανιστάν: 5 νεκροί και 17 τραυματίες σε επεισόδια - Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρώην πρόεδρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: 5 νεκροί και 17 τραυματίες σε επεισόδια - Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρώην πρόεδρος
Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ και 3 στην Τζαλαλαμπάντ, ενώ 17 άτομα τραυματίστηκαν προσπαθώντας να μπουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν, στην προσπάθειά τους να φύγουν από την πρωτεύουσα της χώρας που βρίσκεται για τρίτη μέρα υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν.

Η ισλαμική οργάνωση έχει δώσει εντολές ώστε να μην πλησιάζει κανένας πολίτης στο αεροδρόμιο εάν δεν έχει διαβατήριο και ταξιδιωτική βίζα, ενώ από τα ξημερώματα το αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει αρχίσει την επαναλειτουργία του μετά από 48 ώρες όπου παρέμεινε κλειστό λόγω των σκηνών χάους που παρατηρήθηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Εξάλλου, δυτικά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν πως 2 πολίτες σκοτώθηκαν από δυνάμεις των Ταλιμπάν στην πόλη Κανταχάρ, με τους 2 πολίτες να δέχονται πυρά αφού κρατούσαν στο δρόμο σημαία του Αφγανιστάν. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε κινητοποίηση κατά των Ταλιμπάν στην Τζαλαλαμπάντ.

Στα ΗΑΕ ο Γκάνι

Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι, βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρεις μέρες μετά από τη φυγή του από την Καμπούλ και έπειτα από την κατάληψη της ηγεσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ ανέφερε σε ανακοίνωση του πως «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως τα ΗΑΕ καλωσόρισαν τον πρόεδρο Ασράφ Γκάνι και την οικογένεια του στη χώρα, για ανθρωπιστικούς λόγους».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, ο Γκάνι ανέφερε σε ανακοίνωση του πως ο πόλεμος έλαβε τέλος και ότι αποχωρεί από την Καμπούλ για να «αποφευχθεί αιματοκύλισμα», χωρίς καμία αναφορά για τον προορισμό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν στις 20 Αυγούστου

Αφγανιστάν: Αντιμέτωποι με την παραπαίουσα αφγανική οικονομία οι Tαλιμπάν - Επιτακτική ανάγκη ξένης βοήθειας

Με την κατάρρευση του Αφγανιστάν, η ΕΕ φοβάται για επανάληψη της προσφυγικής κρίσης του 2015

gazzetta
gazzetta reader insider insider