Και ο Μασκ εγκαινιάζει διαστημικό τουρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και ο Μασκ εγκαινιάζει διαστημικό τουρισμό
Βρίσκεται στο επίκεντρο των φιλοδοξιών του CEO της Tesla να κάνει τα ανθρώπινα διαστημικά ταξίδια πιο προσιτά.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μάσκ, δήλωσε το Σάββατο ότι το πρώτο ταξίδι σε τροχιά του πυραύλου Starship θα είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, φέρνοντας τον ιδιόρρυθμο δισεκατομμυριούχο ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό του για την εδραίωση διαστημικού τουρισμού, μετά τον Τζεφ Μπέζος και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η SpaceX τον Μάιο προσγείωσε με επιτυχία το πρωτότυπο Starship, SN15, ένα επαναχρησιμοποιήσιμο όχημα εκτόξευσης που θα μπορούσε τελικά να μεταφέρει αστροναύτες και μεγάλα φορτία στο φεγγάρι και τον Άρη. Βέβαια η επιτυχημένη προσγείωση ήρθε μετά από τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες οι οποίες είχαν καταλήξει σε εκρήξεις.

Ο πλήρης πύραυλος Starship, το όχημα εκτόξευσης επόμενης γενιάς της SpaceX, έχει ύψος 394 πόδια (120 μέτρα) όταν συνδυάζεται με τον ενισχυτή πρώτου σταδίου.

Μια πτήση τροχιακού Starship έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους και ο Μασκ είπε ότι σκοπεύει να πετάξει τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Yusaku Maezawa γύρω από το φεγγάρι με το Starship το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider