Ελλάδα
02-08-2021 | 15:05

Θεσσαλονίκη: Έργα ανάπλασης οικισμών προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Έργα ανάπλασης οικισμών προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έργα ανάπλασης οικισμών, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθούν σε κοινότητες του Δήμου Κασσάνδρας. Οι σχετικές μελέτες κατασκευής των έργων ολοκληρώθηκαν και η διοίκηση του Δήμου ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε η χρηματοδότησή τους από κοινοτικούς, εθνικούς και αυτοδιοικητικούς πόρους. Οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα πληρούν βιοκλιματικά κριτήρια, ο αστικός εξοπλισμός θα αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ θα αναπτυχθούν νέοι χώροι πρασίνου. Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν:

-Στην ανάπλαση του οικισμού Φούρκας, έργο προϋπολογισμού 2,45 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- Υπουργείο Ανάπτυξης.

-Σε ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων παραλιακής ζώνης των οικισμών Ν.Φώκαιας και Χανιώτης, προϋπολογισμού 608.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο», υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Σε έργα εξωραϊσμού κεντρικών οδών του οικισμού Πευκοχωρίου προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

-Στην ανάπλαση της πλατείας Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 384.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

-Στην αποκατάσταση πλακοστρωμένων οδών του οικισμού Κρυοπηγής, προϋπολογισμού 105.350 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» - υπουργείο Εσωτερικών.

-Στη συντήρηση πλακοστρωμένων οδών του οικισμού Αφύτου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.