Ιράν: Η κυβέρνηση λάνσαρε ισλαμικό dating app για smartphone για να ενισχύσει τους γάμους και τις γεννήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: Η κυβέρνηση λάνσαρε ισλαμικό dating app για smartphone για να ενισχύσει τους γάμους και τις γεννήσεις
Το Hamdam, ή Companion, είναι το πρώτο επίδημα αδειοδοτημένο app του Ιράν για όσους αναζητούν σύζυγο, σύμφωνα με τον Komeil Khojasteh, διευθυντή του Πολιτιστικού Ινστιτούτου Tebyan που ανέπτυξε την εφαρμογή.

Οι ιρανικές αρχές λανσάρουν ένα ισλαμικό dating app για smartphones σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα ποσοστά γάμου και γεννήσεων σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών.

Το Hamdam, ή Companion, είναι το πρώτο επίδημα αδειοδοτημένο app του Ιράν για όσους αναζητούν σύζυγο, σύμφωνα με τον Komeil Khojasteh, διευθυντή του Πολιτιστικού Ινστιτούτου Tebyan που ανέπτυξε την εφαρμογή, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Το Tebyan διευθύνεται από μια οργάνωση που αναφέρεται απευθείας στον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Τον Μάρτιο, το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε δημοσιονομικές διατάξεις που ενθαρρύνουν τον τοκετό και το γάμο, συμπεριλαμβανομένων δανείων σε νεαρά παντρεμένα ζευγάρια και για πρώτη φορά ιδιοκτήτες σπιτιού που είναι γονείς. Αυτός είναι ένας στόχος που έχει προωθήσει ο Χαμενεΐ και ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, σκληροπυρηνικός κληρικός Ebrahim Raisi, δεσμεύτηκε να συνεχίσει και να επεκτείνει.

«Οι αρχές πιθανότατα άνοιξαν τα μάτια τους στις παγκόσμιες τάσεις και συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να έχουν μια δική τους εφαρμογή ραντεβού, αλλά εναρμονισμένες με τα ισλαμικά πρότυπα», δήλωσε ο Mehdi, ένας 33χρονος υποψήφιος διδάκτωρ στα οικονομικά από την Τεχεράνη.
Το Χαμάμ εξυπηρετεί αυστηρά όσους αναζητούν σύζυγο σύμφωνα με τους ισλαμικούς νόμους της χώρας. Οι ξένες εφαρμογές γνωριμιών, όπως το Tinder, απαγορεύονται στην Ισλαμική Δημοκρατία, όπου τα ποσοστά διαζυγίου αυξάνονται και οι γεννήσεις μειώνονται για αρκετά χρόνια.

Το 2020, τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν σε χαμηλό 100 ετών, ενώ ο αριθμός των νέων γάμων που καταγράφηκε από το 2015 μειώθηκε με μέσο ετήσιο ποσοστό 7,67%, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider