Β. Κικίλιας και Σ. Τσιόδρας στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Β. Κικίλιας και Σ. Τσιόδρας στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
Κικίλιας Τσιόδρας
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερώσουν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη του εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα παραστούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερώσουν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν και τη συνδρομή της Εκκλησίας σε αυτό τον σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο τη συνδρομή της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό των πολιτών, «ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα».

Ο κ.κ. Ιερώνυμος, στην ίδια συνάντηση είχε αναφερθεί στην «απαραίτητη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider