Η Ολλανδία επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ολλανδία επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρ Ρούτε, αναμένεται να επαναφέρει τον ωράριο λειτουργίας στην εστίαση έως τα μεσάνυχτα.

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, λόγω της μεγάλης εξάπλωσης κρουσμάτων της νόσου στην Ολλανδία, αναμένεται να ανακοινώσει σε έκτακτο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, RTL, αναμένεται να επανέλθει η λειτουργία των χώρων εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα, οι συναθροίσεις σε μεγάλα event (συναυλίες κα) θα περιοριστούν στους 1.000 θεατές, ενώ κανένα εσωτερικός χώρους δεν θα μπορεί να φιλοξενεί παραπάνω από 500 άτομα.

Η ευρωπαϊκή χώρα ήρε το αυστηρό lockdown στις 26 Ιουνίου, εν μέσω της μείωσης των κρουσμάτων και καθώς τα 2/3 του πληθυσμού είχαν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 5.400 την Πέμπτη, αυξημένες κατά 1.000 σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του Ρούτε ανησυχεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα κυρίως στις νέες ηλικίες, με τα 3/4 των νέων κρουσμάτων να εντοπίζονται στη νεολαία και τα μισά από τα συνολικά κρούσματα στους νέους να αφορούν το στέλεχος Δέλτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider