Γερμανία: Στα 3,9 δισ. δολάρια θα φθάσει το κόστος των εμβολίων για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στα 3,9 δισ. δολάρια θα φθάσει το κόστος των εμβολίων για το 2022
Στόχος θα είναι η ποσότητα των εμβολίων να επαρκεί ώστε να εμβολιαστεί κάθε κάτοικος της χώρας από δύο φορές και να δημιουργηθεί απόθεμα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Στα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το 2022 το κόστος των εμβολίων κατά της Covid-19 για τη Γερμανία, ενώ στόχος θα είναι η ποσότητα των εμβολίων να επαρκεί ώστε να εμβολιαστεί κάθε κάτοικος της χώρας από δύο φορές και να δημιουργηθεί απόθεμα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές από το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Σπαν ανέφερε ότι θα πρέπει να παραδοθούν συνολικά 204 εκατομμύρια εμβόλια, στα οποία περιλαμβάνεται και ποσότητα για δημιουργία αποθέματος, τόσο για την προστασία από τις μεταλλάξεις όσο και για ενδεχόμενους αναμνηστικούς εμβολιασμούς.

Από τις BioNTech/Pfizer θα παραδοθούν σχεδόν 85 δισεκατομμύρια εμβόλια, ενώ θα μπορεί να γίνει και συνδυασμός εμβολίων διαφορετικών εταιριών. Παραγγελία εμβολίων από την AstraZeneca ή από τη γερμανική εταιρία CureVac, η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, δεν προβλέπεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider