Διεθνή
29-06-2021 | 12:02

Ιρλανδία: Η κυβέρνηση ίσως θέσει τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για τη χρήση εσωτερικών χώρων σε παμπ και εστιατόρια

Newsroom
Μοιράσου το
Ιρλανδία: Η κυβέρνηση ίσως θέσει τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για τη χρήση εσωτερικών χώρων σε παμπ και εστιατόρια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η ιρλανδική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει σήμερα εάν θα επιτρέπει μόνο σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι να χρησιμοποιούν τους εσωτερικούς χώρους των μπαρ και των εστιατορίων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Μεταφορών Ίμον Ράιαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη σύσταση της Εθνικής Ομάδας για Έκτακτες Καταστάσεις στη Δημόσια Υγεία, βάσει της οποίας οι πολίτες θα πρέπει να «επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Οι περιορισμοί θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι θα καθυστερήσει το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας προκειμένου να δοθεί χρόνος για να αναπτυχθεί ένα σύστημα που θα διαχειρίζεται τις αλλαγές αυτές. Η Ιρλανδία θα είναι μια από τις πρώτες περιοχές της Ευρώπης που θα εισαγάγει το μέτρο αυτό.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καφέ παρέμειναν κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 16 μηνών, με το τελευταίο εθνικό lockdown να τίθεται σε ισχύ στα τέλη Δεκεμβρίου. Η χρήση των εξωτερικών χώρων στην εστίαση επιτρέπεται από τις 7 Ιουνίου.

Η χώρα έχει τον πέμπτο υψηλότερο δείκτη κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των 31 χωρών που παρακολουθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.